Image Map
Grupul de Acțiune Locală COLINELE PRAHOVEI – Sediu : sat Floreşti, comuna Floreşti, str.Principală, nr.604A, cod postal 107255, judeţul  Prahova; Telefon / fax 0244.362.145, www.colineleprahovei.ro, E-mail office@colineleprahovei.ro

Promovarea tradițiilor la Bănești, în cadrul unui eveniment al comunității GAL ”Colinele Prahovei”

Comuna Bănești face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Colinele Prahovei”, alături de alte localități din județ, mai exact orașul Băicoi și comunele Aluniș, Cocorăștii Mislii, Cornu, Măgureni, Scorțeni, Vâlcănești și Vărbilău. Una dintre acțunile recente ale acestei comunități GAL a fost organizarea, la Bănești, în satul Urleta, a evenimentului ”Produse și tradiții din teritoriul GAL Colinele Prahovei”, care a avut ca scop principal promovarea, în rândul tinerilor, a portului popular și dansului folcloric, dar și promovarea produselor tradiționale.

Pe scena amplasată în centrul satului Urleta au urcat peste 240 de copii din localitățile care fac parte din comunitatea GAL ”Colinele Prahovei”, iar peste 35 de producători locali au oferit produse tradiționale, de calitate, apreciate în rândurile celor prezenți la acest eveniment.
De asemenea, în colaborare cu Grădinița “Mish-Mash” și Clubul Yellow Blue Wings, în imediata vecinătate a terenului de fotbal din satul Urleta a avut loc un atractiv concurs ”Biciclim pe Colinele Prahovei”, la care au luat parte peste 200 de participanți de toate vârstele.
”Credem că a fost un eveniment deosebit, atât pentru satul Urleta, pentru comuan Bănești, cât și pentru întreaga comunitate GAL Colinele Prahovei din care facem și noi parte. Am promovat un astfel de eveniment, pentru că, dincolo de realizarea unor investiții, în special în infrastructură, cred că orice comunitate are nevoie și de astfel de manifestări socio-culturale, în care tinerii să fie promovați și în care să punem un accent deosebit și pe tradițiile noastre. Am avut oaspeți din majoritatea localităților care fac parte din comunitatea GAL Colinele Prahovei și cred că a fost un eveniment care s-a bucurat de succes”, ne-a declarat George Stoica, primarul comunei Bănești, gazda evenimentului.

Preluare www.campinatv.ro